ANTROPÒNIMS (2).La foieta de Bruno

  


Una foia menuda molt  allunyada del nucli urbà, tocant terme de Marxuquera i que no fa molts anys encara es conreaven 16 bancalets. Mampresa inaudita si analitzem el lloc i la distància on s’hi troba. No debades  Cavanilles al segle XVIII es feia creus quan observava  en la nostra comarca com eren d’esforçats els homes de la terra.


«Échase de ver por todas partes la industria é intel·ligència del cultivador, y se recrea el ánimo al considerar que la aplicació de aquellos hombres compite con la bondad del terreno,y que la superficie entera del valle anuncia a  cada paso la constancia y loable codicia de los habitantes los quales han complanado cerros, o formando en ellos graderías de campos anivelados, han reducido a cultivo sitios reputados estériles; ... », [1]



[1] Les Observacions de Cavanilles (Valle de Albayda) 1797  El botànic valencià Antonio Josef Cavanilles. comença a recórrer Espanya l'any 1791per encàrrec de Carles IV per a examinar els vegetals que en ella creixen. Fruit d’aquest treball  va ser aquestes Observacions  que afortunadament van quedar fixades per escrit.

 


 

Comentaris

  1. Abusant de la vostra amabilitat, seria molt complicat o hi hauria possibilitat que posant el link del Google Maps es poguera tindre una vista mes general o variada del lloc o l’indret del que es parla??
    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Intentarem trobar la forma de delimitar-ho més visualment. Gràcies per la proposta.

      Elimina
  2. Més o menys aquest seria l'enllaç. Més endavant intentarem incloure'l de forma més integrada a l'entrada

    https://www.google.com/maps/@38.9514748,-0.3027471,112m/data=!3m1!1e3

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies!!!
      Sempre es un plaer saber mes del nostre poble.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

EL TOPÒNIM LLUTXENT

ACTIVITATS HUMANES. El forn del Campanar

FAUNA (1). La mallada del bou